הריון הינו תקופה ארוכה ומסקרנת, בה את מבלה את רוב הזמן בציפייה לקראת הלידה.

את כבר מרגישה את התינוק שלך, אבל עולמו בתוך הרחם נסתר ממך עד לבדיקת האולטרסאונד הבאה אצל הרופא.

מה מתרחש בשבוע 25 ואילו בדיקות לפניך?

 

התפתחות העובר

בשבוע זה העובר מגיע לאורך של כ- 34 סנטימטרים, והוא שוקל בממוצע כ- 700 גרם. העובר מתחיל לקבל יותר ויותר מראה של תינוק, העצמות שלו מתקשות, הנחיריים נפתחים, מיתרי הקול מתפתחים ושכבת השומן שלו הופכת עבה יותר. אולם כנראה שהכי תתרגשי מכך שחוש השמיעה שלו מפותח והוא שומע קולות מתוך הרחם.

 

ומה קורה אצלך?

העובר הולך וגדל, וככל הנראה שאת כבר עם בטן הריונית. ייתכן ותרגישי התכווצויות – אלו הם "צירים מדומים" או בשמם הנוסף "צירי ברקסטון היקס". התחושה היא שהכאב מגיע בדפוס לא קבוע, ואינו הולך ומתגבר. מנוחה ושתיית מים אמורים להעביר את הצירים המדומים אם אכן מדובר באלה, אך אם הכאב אינו עובר רצוי להתייעץ עם מוקד קופת החולים שלך. בנוסף, רמות ההורמונים הגבוהות בגוף מאטות את חילוף החומרים בגוף, והעובר הגדל לוחץ על הקיבה, כך שייתכן שתרגישי צרבות בשלב זה. על מנת להקל על הצרבות מומלץ לאכול ארוחות קטנות, ולהימנע ממזון שאת מרגישה שמגביר את התחושה. אם בכל זאת הצרבת בלתי נמנעת, תוכלי לנסות לאכול שקדים קלופים, מלפפון או אפילו ללעוס קרח. אם כל אלה לא עוזרים – פני לרופא שלך ובקשי תרופה נגד צרבת.

 

בדיקות

בשלב זה את כבר אמורה להיות לאחר סקירת מערכות מאוחרת. חשוב שלא לוותר על בדיקה זו, כיוון שניתן לראות בה מערכות שהתפתחו רק לאחר סקירת המערכות המוקדמת. בנוסף, בין שבוע 24 – 28 עלייך לבצע בדיקת העמסת סוכר. בבדיקה זו מוודאים שאין חשש לסוכרת הריון.

 

תנועות

ככל הנראה שאת מרגישה כבר תקופה את תנועות העובר שלך. בקרוב ממש, בשליש השלישי של ההריון, יבקשו ממך לעקוב אחר תנועות העובר לאורך היום כיוון שזהו המדד הטוב ביותר לכך שהעובר מרגיש טוב. אל תילחצי אם במהלך היום את מרגישה פחות תנועות לעומת הלילה. כאשר את בתנועה ואת עסוקה, את פחות קשובה לתנועות. נהוג להחשיב חמש תנועות עובר בחצי שעה כפעילות תקינה, אך אם אינך בטוחה בכך שאלי את הרופא שלך.

 

בקרוב את אמא!

אל תשכחי שאת לא לבד. מה שאת חווה ומרגישה עברו נשים רבות, ועוברות אותו עוד נשים במקביל אליך. כיום תוכלי למצוא מידע רב באתרים בהם משתפים מידע חשוב לנשים בתקופת ההריון. מלבד זאת, הקפידי על כל הבדיקות שהרופא ממליץ לך ובקרי אותו באופן קבוע. אל תחששי לשתף את כל שאת חווה ומרגישה – את עוברת תקופה מדהימה, מרגשת ומשתלמת.

 

אישה וילד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *